Maak kennis...

Mijn naam is Ton Schreuders maar schrijf het soms als
Ton A.R. Schreuders aangezien mijn officiële (doop)namen met A.R. beginnen en niet met Ton..

Mijn werkzaamheden in het verleden en nu:

Tevens ben ik voorzitter van de Scientific Committee van de Europese handtherapie verenging (EFSHT)

International Editorial Advisors Hand Therapy; the official journal of The British Association of Hand Therapists (BAHT) and the European Federation of Societies for Hand Therapy (EFSHT).

Verleden

Als fysiotherapeut ben ik na een paar jaar werken in een particuliere praktijk in 1985 samen met mijn vrouw en zoontje naar Chiangmai in Thailand verhuisd om te werken in het Mckean Rehabilitation Center (klik hier voor fotos en informatie)

In dit centrum worden al sinds lange tijd patienten met lepra behandeld en gerevalideerd. Lepra tast oa de zenuwen in de handen aan en bijgevolg heb ik toen al veel met handenproblematiek te maken gehad. In1992 keerden we terug met inmiddels drie kinderen.

Vanaf 1994 ben ik werkzaam voor de afdeling Revalidatie Geneeskunde van het ErasmusMC (voorheen Dijkzigt) als handtherapeut.

Samen met de afdeling Plastische Chirurgie heb ik de Praktijk Opleiding Hand Therapie (website) opgezet voor fysio- en ergotherapeuten. Een ander deel van mijn werk bestaat uit het doen van onderzoek mn op het gebied van de perifere zenuwen in de hand. Mijn promotie was in 2004 met het proefschrift Muscle strength measurements of the Hand (proefschrift).

Quote van de dag

 

Together with the brain, the hand is the most important organ for accomplishing tasks of adaptation,exploration, prehension, perception and manipulation, unique to humans.

 

Chao EY, An K-N, Conney WP, Linscheid RL.In: Biomechanics of the Hand: A Basic Research Study (1989)

 

klik hier voor

Hands Across Borders